Parasta kalasta esittelee suomalaiset kalat ja herkullisimmat tavat valmistaa niitä. Tekijät kiertävät koko Suomen meren rannoilta järvi- ja jokimaisemiin ja kokkaavat keittiömestarin taidolla savumuikkukeittoa, ahvenkukkoa, hauki-bouillabaissea… Tuhansien järvien ja pitkän merenrannan Suomessa on rikas kalaruokaperinne. Keittiömestari Helena Lylyharju ja ruokatoimittaja Kari Martiala ovat koonneet eri puolilta Suomea parhaat paikallisherkut. Parasta kalasta neuvoo myös kalaruokien klassikoiden kuten Bellmanin silakoiden ja kuha Walevskan valmistuksen – mätiherkkuja unohtamatta! Kirjan yli kuudestakymmenestä reseptistä saa paljon ideoita terveellisen kotimaisen kalan monipuoliseen käyttöön kotikeittiössä. Kari Martialan ruokakuvat nostavat veden kielelle ja houkuttelevat kokkaamaan.